Stručni tim

Sokratov stručni tim čine doktori znanosti, magistri struke, profesori stranih jezika, izvorni govornici s adekvatnom izobrazbom te iznimno nadareni studenti stranih jezika u završnoj fazi studija. Svi suradnici certificirani su SFARM praktičari.

Voditeljica nastavnog tima i osnivačica Sokrata je dr.sc. Gabi Abramac koja je u 20 godina vođenja Sokrata obučila niz uspješnih nastavnih timova i koja kontinuirano radi na daljnjem razvoju kreativnih i učinkovitih nastavnih metodologija.

Dr. Gabi Abramac odrasla je je u trojezičnom kontekstu što je oblikovalo njezin interes prema jezicima koji ju je razvio u poliglota i entuzijasta u prenošenju jezičnih znanja drugima. Završila je studij engleskog jezika i književnosti na Filozofskom Fakultetu u Zagrebu, stručni program iz međunarodnih odnosa na New York University, kao i studij međunarodnog razvoja na Monterey Institute of International Studies. Doktorat iz područja sociolingvistike stekla je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, nakon čega je kao stipendistica prestižne Fulbright zaklade bila poslijedoktorand na New York University. Dobitnica je brojnih međunarodnih priznanja. Za njezina istraživanja na području jidiša dva puta je dobila stipendiju YIVO centra, a za sociolingvistička istraživanja dodijeljene su joj stipendije New York Public Library i Sveučilišta Fordham  u New Yorku. Autorica je brojnih znanstvenih i stručnih članaka, a znanstvena izlaganja je držala na renomiranim fakultetima u više od dvadeset stranih zemalja. Živjela je u Njemačkoj, Španjolskoj, Americi, Južnoj  Americi i na Bliskom istoku, što joj je pomoglo u razvoju interkulturalnih kompetencija u Sokratovim nastavnim metodama.

Trenutačno je znanstvena suradnica na Sveučilištima Ben-Gurion u Izraelu, New York University i Fordham University u New Yorku, kao i članica Think Tanka na Odsjeku za učenje i podučavanje Sveučilišta u New Yorku (NYU Steinhardt School of Culture, Education, and Human Development) koji se bavi inovativnim nastavnim tehnologijama i strateškim upravljanjem.

Sve spoznaje i iskustva koja je Dr. Abramac stekla u svojem znanstvenom i stručnom razvoju, kao i prevoditeljska iskustva koja je stekla radeći u organizacijama Ujedinjenih naroda, Organizaciji za sigurnost i suradnju u Europi i Međunarodnoj organizaciji za migracije, utkana su u Sokratove temelje kvalitete i profesionalnosti.

 

 

 

Kako se upisati?

Polaznici bez predznanja samo trebaju odabrati termin koji im najbolje odgovara, a za polaznike s predznanjem organizirano je besplatno testiranje.