Stručni tim

Sokratov stručni tim čine doktori znanosti, magistri struke, profesori stranih jezika, izvorni govornici s adekvatnom izobrazbom te iznimno nadareni studenti stranih jezika u završnoj fazi studija. Svi suradnici certificirani su SFARM praktičari.

Voditeljica nastavnog tima i osnivačica Sokrata je dr.sc. Gabi Abramac koja je u 24 godina vođenja Sokrata obučila niz uspješnih nastavnih timova i koja kontinuirano radi na daljnjem razvoju kreativnih i učinkovitih nastavnih metodologija.

Dr. Gabi Abramac odrasla je je u trojezičnom kontekstu što je oblikovalo njezin interes prema jezicima koji ju je razvio u poliglota i entuzijasta u prenošenju jezičnih znanja drugima. Završila je studij engleskog jezika i književnosti na Filozofskom Fakultetu u Zagrebu, stručni program iz međunarodnih odnosa na New York University, kao i studij međunarodnog razvoja na Monterey Institute of International Studies. Doktorat iz područja sociolingvistike stekla je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, nakon čega je kao stipendistica prestižne Fulbright zaklade bila poslijedoktorand na New York University. Dobitnica je brojnih međunarodnih priznanja. Za njezina istraživanja na području jidiša dva puta je dobila stipendiju YIVO centra, a za sociolingvistička istraživanja dodijeljene su joj stipendije New York Public Library i Sveučilišta Fordham  u New Yorku. Autorica je brojnih znanstvenih i stručnih članaka, a znanstvena izlaganja je držala na renomiranim fakultetima u više od dvadeset stranih zemalja. Živjela je u Njemačkoj, Španjolskoj, Americi, Južnoj  Americi i na Bliskom istoku, što joj je pomoglo u razvoju interkulturalnih kompetencija u Sokratovim nastavnim metodama.

Dugogodišnja je znanstvena suradnica na Sveučilištima Ben-Gurion u Izraelu, New York University i Fordham University u New Yorku, kao i članica Think Tanka na Odsjeku za učenje i podučavanje Sveučilišta u New Yorku (NYU Steinhardt School of Culture, Education, and Human Development) koji se bavi inovativnim nastavnim tehnologijama i strateškim upravljanjem.

Sve spoznaje i iskustva koja je Dr. Abramac stekla u svojem znanstvenom i stručnom razvoju, kao i prevoditeljska iskustva koja je stekla radeći u organizacijama Ujedinjenih naroda, Organizaciji za sigurnost i suradnju u Europi i Međunarodnoj organizaciji za migracije, utkana su u Sokratove temelje kvalitete i profesionalnosti.

U svojoj neprekidnoj težnji za stručnim i osobnim napretkom, Dr. Abramac je u 2022. godini uspješno završila program digitalnog marketinga na prestižnoj Columbia Business School u New Yorku.

Njezina predanost kontinuiranom radu i razvoju Sokratovih programa i znanstvenom radu ne smanjuje se ni danas, dok istovremeno posvećuje pažnju novim tehnologijama i umjetnoj inteligenciji. Angažirana je i na kvalitativnim istraživanjima korisničkog iskustva (UXR) te uspješno kombinira svoje znanje iz područja digitalnog marketinga i tehnologije kako bi pomogla tvrtkama da bolje razumiju svoje korisnike i prilagode svoje proizvode i usluge njihovim potrebama.

Trenutačno radi na razvoju svog start-upa te usavršavanju svojih vještina u području obrade prirodnog jezika (Natural Language Processing – NLP). Ovo područje, koje spaja lingvistiku i umjetnu inteligenciju, omogućava računalima da čitaju, razumiju i izvlače zaključke iz ljudskih jezika.

Pored toga, njezina najveća strast je i dalje prenošenje znanja na tečajevima stranih jezika te u Sokratu možete kod nje osobno učiti čak 6 različitih jezika. Njezin motto u radu je: educirati, inspirirati i zajedno pomicati granice.

 

 

 

 

Kako se upisati?

Polaznici bez predznanja samo trebaju odabrati termin koji im najbolje odgovara, a za polaznike s predznanjem organizirano je besplatno testiranje.