Tečaj engleskog jezika

Tečaj engleskog jezika

Već duže vremena razmišljate o upisu na tečaj engleskog jezika? Ukoliko se nalazite na ovim stranicama vjerojatno ste i sami prepoznali da je vrijeme za usavršavanje engleskog jezika i u potrazi ste za rješenjem koje udovoljava Vašim potrebama.

Tečaj engleskog u Sokrat školi stranih jezika

Kako biste naučili engleski jezik na što efikasniji način potrebno je odabrati profesionalce koji će s Vama raditi na tom cilju. Naša škola sebe vidi kao partnera na Vašem putu i već 24 godine smo hrvatski sinonim za kvalitetu i profesionalnost bez kompromisa.

Sokrat škola stranih jezika nudi dva osnovna tipa učenja:

  • Standardni tečaj engleskog jezika u našim učionicama
  • Online tečaj engleskog jezika

 

Bez obzira na to jeste li skloniji učenju u konvencionalnoj učionici ili zbog određenih razloga preferirate tečajeve online, Sokrat sigurno ima rješenje za Vaše potrebe.

Sokrat škola stranih jezika ima personalizirani pristup učenju engleskog jezika

Kako biste uspješno naučili engleski jezik, nužno je prvo napraviti analizu Vaših postojećih kompetencija, potreba i stilova učenja. Stoga svakom potencijalnom klijentu predlažemo da zakaže besplatne konzultacije sa Sokratovim jezičnim savjetnicima koji su obrazovani na vrhunskim sveučilištima i koji imaju dugogodišnje iskustvo. Nakon konzultacija izrađujemo jezičnu biografiju polaznika i pomno slažemo homogene mini grupe za koje izrađujemo personalizirani program. Za svaku grupu izrađujemo pojedinačni program te odabiremo i izrađujemo autentične materijale za Vaše specifične potrebe. Izbjegavamo koristiti generičke udžbenike stranih jezika, s često zastarjelim temama i šablonskim zadacima, kakvi su nabavljivi na tržištu.

Kako funkcionira online tečaj engleskog jezika?

Online tečajeve engleskog jezika možete pohađati preko platforme Zoom koja je za klijente besplatna. Aplikaciju jednostavno pokrećete linkom koji dobijete od nas, a rado ćemo Vam pomoći i oko tehničkih detalja ako Vam je potrebna asistencija. Online tečajeve engleskog jezika možete pohađati iz bilo kojeg kutka Hrvatske ili iz inozemstva. Nastava se odvija u mini grupama, u realnom vremenu u kojem ste u interakciji s profesorom i ostalim polaznicima tečaja. Online tečaj engleskog jezika uključuje sve nastavne materijale u digitalnom obliku, kontinuiranu podršku i usmjeravanja između dvaju nastavnih susreta, evaluaciju progresa tijekom tečaja, završni ispit i izdavanje certifikata.

Kakvi su rezultati na online tečaju engleskog jezika u Sokratu?

Online tečaj engleskog jezika kvalitetom prati iste standarde kvalitete kao tečajevi u učionici. Naša interna istraživanja su pokazala da su polaznici online tečajeva čak ostvarili 20% bolje rezultate  u odnosu na klasični tečaj engleskog jezika.

Razlozi su višestruki. Veliki dio uspjeha leži u optimizaciji vremena: nema kašnjenja zbog prijevoza ili parkinga, Zoom ima integriranu školsku ploču te se ne troši vrijeme na prepisivanje s ploče, materijali i vježbe u digitalnom obliku se puno brže izmjenjuju. Također, veliki broj polaznika istaknuo je kako se osjećaju slobodnijima i ležernijima komunicirati na stranom jeziku iz udobnosti svojeg doma.

Koje jezične probleme rješava Sokrat tečaj engleskog jezika?

Jezična kompetencija podrazumijeva čitanje, pisanje, slušanje i govorenje. Tečaj engleskog jezika u Sokrat školi stranih jezika podrazumijeva ovladavanje svim navedenim elementima.

Ove kompetencije često su posve neujednačene kod velikog broja korisnika. Čest je, recimo, slučaj da pojedinac relativno solidno razumije engleski zbog izloženosti masovnim medijima i da primjerice, može gledati film na Netflixu s uključenim titlovima na engleskom. Međutim, taj isti korisnik bi imao puno većih problema u razumijevanju ako bi pratio radijsku emisiju kod koje nema teksta, slike, niti titla kojim se može ispomagati. Isto tako, puno manji dio od onoga koji razumije bi uspio samostalno producirati.

Imamo i situacije u kojima korisnik nema inhibiciju kod govorenja i u mogućnosti je komunicirati i iskazati sve što želi reći, ali često na netočan način zbog pogrešne uporabe gramatičkih struktura, neadekvatnog vokabularnog odabira i slično. Najčešće govornici nekog stranog jezika u taj jezik prenose rečenični poredak svojeg materinskog jezika tako da su misli koje oni oblikuju na taj način zbunjujuće ili nerazumljive izvornom govorniku.

Osim toga, govornik stranog jezika u taj jezik prenosi i fonološki sustav svojeg jezika koji u stranom jeziku ne funkcionira na taj način. To je ono što zovemo izgovorom ili naglaskom. Ova komponenta je, nažalost, u hrvatskom državnom sustavu učenja stranih jezika i u mnogim školama koje nude tečajeve stranih jezika potpuno zanemarena.

Sokrat škola stranih jezika vodi računa i ovoj komponenti učenja engleskog jezika.

Kako bi Vaš engleski zvučao dobro, nužno je ovladati pravilnim izgovorom glasova engleskog jezika, rečeničnim ritmom i intonacijom.  Kroz praksu smo vidjeli da je polaznicima često neugodno „lomiti jezik“ dok se trude ovladati pravilnim izgovorom, ali naš stručni tim je podrška i podstrek kako bismo došli do tog cilja. Vezano za ovu temu, svima su poznati neki glumci s ovih prostora koji su odlaskom u Hollywood zauvijek ostali osuđeni na uloge ruskog špijuna jer njihov izgovor, jednostavno, nije bio za ništa bolje.

Tijekom tečaja engleskog jezika sustavno ćemo evaluirati Vaš napredak i u svakom trenutku ćete imati mjerljivu povratnu informaciju o Vašem razvoju.

Želim više informacija/predbilježiti se za tečaj

Tko su predavači u Sokratu?

Predavači na Sokratovim tečajevima stranih jezika su doktori znanosti, magistri struke, izvorni govornici s odgovarajućom pedagoškom, metodičkom i lingvističkom izobrazbom. Pored formalnog obrazovanja, svi predavači prolaze obuku prema Sokratovoj SFARM metodi i postaju SFARM praktičari. Svake godine na preporuku renomiranih profesora s jezičnih fakulteta priliku za sudjelovanje u SFARM obuci i certifikaciji dajemo i iznimno talentiranim i marljivim apsolventima magistarskog studija te tako izgrađujemo nove generacije Sokratovih profesora.

Kakvi materijali se koriste za učenje engleskog jezika u Sokratu?

Pored materijala koje su proizveli svjetski stručnjaci i vlastitih materijala, nastavu nadopunjujemo i dodatnim digitalnim alatima koji se kreću od interaktivnih rječnika, kvizova i zadataka, podcasta i radijskih emisija, video priloga i niza aplikacija kao dodatne ispomoći u učenju.

Na našim tečajevima engleskog jezika možete očekivati mnogo navođene konverzacije, maštovitih materijala te vrlo zanimljivih tema kroz koje ćete sigurno proširiti svoje horizonte i znanja o mnogim temama. Gramatiku integriramo u živuće teme i jezik na način da polaznik odmah primjenjuje sve gramatičke konstrukcije u govoru na spontan i točan način.

Na našim klasičnim tečajevima i na online tečajevima često imamo goste s engleskog govornog područja. Naši gosti su eminentni stručnjaci u određenoj domeni o kojoj razgovaramo i često profesori sa svjetskih sveučilišta.

Vježbe i materijali koje šaljemo našim polaznicima

Nakon svakog održanog sata, profesori polaznicima šalju e-mail sa sažetkom sata, svim materijalima, novim materijalima, zadaćama, linkovima i slično. U skladu s našom metodom, polaznici redovito rade i samostalna istraživanja o određenim temama o kojima govorimo.

Online tečaj engleskog jezika podrazumijeva puno diskusija kroz koje polaznik na opušten i spontan način razvija tečnost i točnost. Cilj ovih konverzacijskih vježbi je otkloniti ukorijenjene pogreške u gramatici, vokabularu i izgovoru te nadograditi i proširiti znanja.

Krajnji cilj je točno korištenje jezika, ispravna gramatika i bogat vokabularni izričaj kod kojega polaznik više ne analizira koje glagolsko vrijeme upotrijebiti nego to postaje vježbom ugrađeni automatizam.

Sokrat tečaj engleskog jezika ima jasno definirane ciljeve.

Jedan od naših glavnih ciljeva je povezati Vaše iskustvo u razredu s Vašom strukom i osobnim interesima. U tečajeve inkorporiramo i cijeli niz komunikacijskih vještina: prezentacijske vještine, izražavanje na ležeran i jasan način, pregovaračke vještine, vođenje sastanaka i slično.

Kako odabrati najbolji tečaj engleskog jezika u skladu s Vašim potrebama i mogućnostima?

Kod odabira odgovarajućeg tečaja također je važno odabrati termin i tjedni broj sati koji Vam najbolje odgovara. Iznimno je važno, bez obzira na žarku volju za učenjem jezika, realno sagledati koliko vremena za svoj razvoj i učenje engleskog jezika možete izdvojiti.  Ukoliko nemate dovoljno vremena, bolje je odabrati tečaj engleskog koji se odvija jednom tjedno, nego neki ambiciozniji program na kojem ćete imati puno izostanaka. Upravo je i ovo jedan od elemenata oko kojih Vam može pomoći naš jezični savjetnik.

Kakvi tečajevi engleskog jezika se nude u Sokratu i za koje dobne skupine?

Uzevši u obzir moderni stil života koji diktira puno obaveza, kronični manjak vremena, različite ciljeve i rokove koji se kontinuirano nameću, razvili smo više vrsta tečajeva u kojima za svakog korisnika imamo rješenje. Tečajevi engleskog jezika namijenjeni su djeci, mladima, odraslima i umirovljenicima koji jezik uče iz potrebe, zadovoljstva ili osobnog interesa.

U Sokratu postoje specijalizirani tečajevi engleskog jezika za tinejdžere i maturante, tečajevi za studente i odrasle, tečaj poslovnog engleskog jezika i konverzacijski tečaj. Ovi tečajevi dinamikom se dijele na tečajeve koji se odvijaju dva puta tjedno, jedan put tjedno, na tečajeve engleskog jezika koji se odvijaju subotom i na intenzivne dvotjedne i trotjedne tečajeve. Na svim tečajevima standardi rada su isti, kao i certifikat koji polaznik dobiva na kraju tečaja.

Koliko stupnjeva engleskog jezika Sokrat ima u ponudi?

Sokrat nudi sve tečajeve engleskog jezika od početne do napredne razine. Prema  Zajedničkom europskom referentnom okviru za jezike, jezične kompetencije dijele se na razine A1, A2, B1, B2, C1 i C2.

Koliko brzo mogu napredovati na tečaju engleskog u Sokratu?

Brzina učenja ovisi o tome za kakav se tip tečaja odlučujete. Tečaj engleskog jezika koji se odvija 5 sati tjedno zasigurno daje veće rezultate od onoga koji se odvija 2 sata tjedno.

Tečajevi koji se odvijaju klasičnom dinamikom dijele se na module. Jedan stupanj, npr. A1 se sastoji od dva modula: A1.1 i A1.2. Na Sokrat Classic tečaju engleskog jezika u jednom semestru možete završiti jedan modul. To znači da Vam trebaju dva semestra kako biste savladali cijeli A1 stupanj.

Za ovaj tip učenja odlučuju se polaznici kojima nije hitno savladati engleski jezik, koji ne žele biti previše opterećeni presingom nove obaveze u svom rasporedu i oni koji uče jezik iz osobnog zadovoljstva.

Ambiciozniji polaznici mogu završiti 2-4 modula u jednom semestru upisom intenzivnih tečajeva, Sokrat VIP ili Sokrat GOLD programa.

Koliko košta tečaj u Sokratu?

Za pojačane programe učenja engleskog jezika se obično odlučuju oni kojima se žuri jer odlaze u inozemstvo, potreban im je jezik za novo radno mjesto ili su možda učili jezik prije pa ga žele obnoviti na tečaju s konkretnijom dinamikom.

Koliko košta tečaj engleskog jezika u Sokratu?

Sokrat Classic, Sokrat Optimum, Sokrat Subota: jedan modul u semestru, grupa od 5-9 kandidata – BESTSELLER!
360 € za jednokratno plaćanje
390 € za kartično plaćanje na rate

Sokrat VIP i Sokrat VIP subota: cijeli stupanj u jednom semestru (2 modula), grupa od 5-9 kandidata – PREPORUKA KUĆE!
510 € za jednokratno plaćanje
550 € za kartično plaćanje na rate

Sokrat Exclusive mini-grupa:  jedan cijeli stupanj (2 modula), grupa od 3-4 kandidata – ELITNI TEČAJ!
570 € za jednokratno plaćanje
620 € za kartično plaćanje na rate

Sokrat GOLD : dva stupnja (4 modula),  grupa od 4-9 kandidata – ZA SUPER AMBICIOZNE!
770 za jednokratno plaćanje
840 € za kartično plaćanje na rate

Intenzivni tečaj: jedan modul, najmanje 3 kandidata
360 € za jednokratno plaćanje
390 € za kartično plaćanje na rate

Sokrat Express: jedan stupanj (2 modula), najmanje 3 kandidata – ZA BRZE REZULTATE I CERTIFIKAT!
450
za jednokratno plaćanje
495 € za kartično plaćanje na rate

Konverzacijski grupni tečaj:
299 € za jednokratno plaćanje
330 € za kartično plaćanje na rate

Sokrat Business Premium:
550 € za jednokratno plaćanje
605 € za kartično plaćanje na rate

Individualni tečaj MINI paket (10 sati):
Cijena po školskom satu: 37 €
Ukupna cijena paketa: 370 €

Individualni tečaj MIDI paket (20 sati):
Cijena po školskom satu: 35 €
Ukupna cijena paketa: 700 € 

Individualni tečaj MAXI paket (40 sati) – BEST BUY!:
Cijena po školskom satu: 33 € 
Ukupna cijena paketa: 1.320 € 

*Posebne cijene za individualni specijalizirani tečaj poslovnog/ stručnog jezika

Dualni tečaj  DUO START paket (tečaj u paru, paket od 20 sati):
Cijena po školskom satu: 24 € 
Ukupna cijena paketa: 480 €

Dualni tečaj  DUO PLUS+ paket (tečaj u paru, paket od 40 sati):
Cijena po školskom satu: 21 € 
Ukupna cijena paketa: 840 €   

*Posebne cijene za dualni specijalizirani tečaj poslovnog/ stručnog jezika

Poznavanje engleskog jezika danas je apsolutna nužnost

Bez znanja engleskog jezika danas je nemoguće planirati bilo kakav ozbiljniji životni i karijerni cilj. Nažalost, mnogi su tijekom svog životnog vijeka engleski jezik učili na različite načine uz vrlo slab rezultat.  Kod nekih kandidata problem s engleskim jezikom seže još do osnovne škole iz koje nemaju dobre temelje, a neki su jezik u jednoj fazi svojeg života solidno koristili, ali su ga kasnije zbog nekorištenja zaboravili.

Jezik je vještina koja brzo nestaje ukoliko se ne koristi. Taj fenomen u lingvistici nazivamo “Use it or lose it”. Jezik je potrebno koristiti u svakoj mogućoj prilici i održavati ga kako ne bi došlo do zaborava. U Sokratu čak imamo i konverzacijsk tečaj „održavanja“  engleskog jezika na koje neki polaznici dolaze godinama kako bi jezik mogli koristiti na tjednoj bazi kroz okrugle stolove i rasprae o gorućim temama.

Postoji izreka da je engleski jezik “Easy to learn, but hard to master” i ova izreka je zacijelo točna. Engleskim se jezikom danas većina ljudi služi u određenoj mjeri, ali malo je onih koji jezikom vladaju kompetentno i suvereno u svim domenama, tj. u svim mogućim situacijama.

Dobiva li se po završetku tečaja certifikat?

Na koncu tečaja svi polaznici dobivaju dvojezični certifikat (englesko-hrvatski) prema EU CEFR klasifikaciji.

Važnija od diplome jest činjenica da je znanje engleskog jezika jedna je od presudnih kompetencija kojom svoj život možete promijeniti nabolje i da mi u Sokratu to dobro razumijemo.

Kako se upisati?

Polaznici bez predznanja samo trebaju odabrati termin koji im najbolje odgovara, a za polaznike s predznanjem organizirano je besplatno testiranje.