Tečaj švedskog jezika

Tečaj švedskog jezika

Tečajevi švedskog jezika organiziraju se u Sokratu još od 2000. godine kada je škola osnovana. Prva smo privatna škola stranih jezika u Hrvatskoj koja sustavno i kontinuirano nudi učenje švedskog jezika kroz sve ove godine.

Švedski jezik (svenska språket) je super lagan jezik za naučiti, osobito ako govorite engleski i/ili njemački. Švedski je germanski jezik, s gramatikom koja je vrlo jednostavna, a vokabular se jako brzo usvaja. Kada naučite švedski imat ćete odličnu bazu za usvajanje ostalih skandinavskih jezika i moći ćete vrlo lako ovladati danskim i norveškim jezikom.

Sokrat škola stranih jezika organizira tečaj švedskog za sve profile polaznika te tako imamo:

  • Tečaj švedskog jezika za djecu
  • Tečaj švedskog jezika za osmoškolce
  • Tečaj švedskog jezika za srednjoškolce
  • Tečaj švedskog jezika za studente
  • Tečaj švedskog jezika za odrasle

 

Prema tipu tečaja kandidati mogu odabrati:

  • Individualni online tečaj švedskog
  • Dualni online tečaj švedskog
  • Grupni online tečaj švedskog koji traje jedan semestar
  • Intenzivni (brzi) tečaj švedskog koji traje 3 tjedna
  • Individualni ili grupni pripremni tečaj za Swedex ispit

Tko uči švedski jezik?

Potražnja za tečajevima švedskog jezika u kontinuiranom je porastu zbog povećanog interesa za useljavanjem u Švedsku.

Izvrsne poslovne prilike, zavidno visoka razina životnog standarda i razne mogućnosti zaposlenja čine Švedsku primamljivim odredištem.  Ericsson, Electrolux, Foreo, Volvo, IKEA, H&M, Skype i Spotify samo su neke od švedskih korporacija i start-upova u stalnoj ekspanziji i u potrazi za novim radnicima.

Prema podacima Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD) Švedska je iznadprosječno rangirana u svim kategorijama: kvaliteti zaštite okoliša, civilnom društvu, obrazovanju i vještinama, balansu između poslovnog i privatnog života, zdravstvenoj zaštiti, prihodima, mogućnostima zaposlenja i zarade, kvaliteti stanovanja, razini sigurnosti i u društvenim vezama. Stoga ne iznenađuje da je Švedska jedna od najpopularnijih zemlja za život uslijed čega učenje švedskog jezika doživljava zamah.

Mnogi studenti biraju život u Švedskoj i zbog odličnih fakulteta. Studij u Švedskoj je besplatan za sve državljane iz Europske unije i Europskog gospodarskog prostora (EEA).  U Švedskoj postoji 40 sveučilišta od kojih su mnoga smještena na samom vrhu ljestvice najboljih svjetskih univerziteta. Najpoznatiji su Uppsala University, Lund University i Stockholm University. Premda u Švedskoj postoji oko 900 programa koje u potpunosti možete studirati na engleskom jeziku, studenti ipak žele naučiti barem osnove švedskog jezika prije odlaska u Švedsku.

Jedan dio polaznika u Sokratu čine srednjoškolci koji planiraju upisati studij skandinavistike i žele naučiti osnove švedskog jezika kako bi se bolje pripremili za zahtjeve ove studijske grupe.

Jeste li možda među ljubiteljima švedskih krimića i trilera? Više puta na našim tečajevima smo imali zadovoljstvo raditi s pasioniranim čitateljima švedskih bestselera čija je motivacija naučiti švedski kako bi mogli čitati literaturu na švedskom. Švedski film, dizajn, povijest i kultura fantastični su razlozi za učenjem švedskog.

Kako je koncipiran tečaj švedskog jezika u Sokratu?

Tečaj švedskog jezika u Sokratu odvija se online preko platforme Zoom. Nastava se sprovodi u interaktivnom formatu, uz neprestano poticanje komunikacije kroz teme  i situacije zastupljene u svakodnevnom životu. Udžbenici su naša pomagala, ali Sokratova SFARM metoda usmjerena je na jezik u stvarnom kontekstu koji je bitno različit od materijala u šablonskim udžbenicima. Naši satovi su dinamični, vedri, konkretni i svrsishodni.

Učenje švedskog online čini ovaj tečaj pristupačnim polaznicima iz raznih krajeva Hrvatske, regije, ali i drugih zemalja. Često imamo naše državljane koji žive u Njemačkoj, Austriji, Irskoj, Americi ili nekoj drugoj zemlji, ali zbog planiranog preseljenja u Švedsku uključuju se u Sokratove programe koji su prepoznati kao najkvalitetniji tečajevi švedskog jezika.

Prije početka tečaja vršimo besplatno savjetovanje kandidata kako bismo Vam pomogli odabrati tečaj koji odgovara Vašim potrebama. Kod odabira tečaja važno je definirati koliko vremena realno možete izdvojiti za učenje švedskog jezika s obzirom na ostale obaveze i u kojem vremenskom roku želite postići ove ciljeve.

Ukoliko imate određeno predznanje, besplatno ćemo procijeniti Vašu razinu kako biste se mogli uključiti u odgovarajući nivo.

Nakon odabira odgovarajućeg programa, poslat ćemo Vam u digitalnom obliku besplatno sve udžbenike i vježbenice za učenje švedskog jezika. Nakon svakog nastavnog sata Vaš profesor će Vam poslati dodatne nastavne materijale koji su korišteni u nastavi, kao i daljnje upute za samostalan rad i vježbanje.

Naši profesori švedskog jezika Vam stoje na usluzi cijelo vrijeme, a naš glavni motto je da Vaša investicija vremena i novca u Sokrat tečaj švedskog jezika mora biti višestruko vraćena.

Želim više informacija/predbilježiti se za tečaj

Koje stupnjeve švedskog jezika nudite i po kojoj cijeni?

U Sokratu održavamo tečajeve za A1, A2, B1 i B2 razinu švedskog jezika.

Sokrat Exclusive mini-grupa  (jedna razina u grupi od najmanje 3 kandidata)
570 € (4.294,67 kn) za jednokratno plaćanje
620 € (4671,39 kn) za kartično plaćanje na rate

Sokrat GOLD (dvije razine u grupi od najmanje 4 kandidata)
730  (5.500,19 kn) za jednokratno plaćanje
785 €  (5.914.58 kn) za kartično plaćanje na rate

Sokrat Express grupni tečaj, jedna razina (3 tjedna x 3 sata dnevno):
395  (2.976,13 kn) za jednokratno plaćanje
430 € (3.239,84 kn) za kartično plaćanje na rate

Individualni tečaj MINI paket (10 sati):
Cijena po školskom satu: 34 € ( 256,17 kn)
Ukupna cijena paketa: 340 €  (2.561,73 kn)

Individualni tečaj MIDI paket (20 sati):
Cijena po školskom satu: 32 €  (241,10 kn)
Ukupna cijena paketa: 640 € (4.822,08 kn)

Individualni tečaj MAXI paket (40 sati):
Cijena po školskom satu: 29 €  (218,50 kn)
Ukupna cijena paketa: 1.160 €  (8.740,02 kn)

Dualni tečaj  (tečaj u paru, paket od 20 sati):
360 € po osobi (2.712,42 kn) za jednokratno plaćanje
390 € po osobi (2.938,46 kn) za plaćanje karticama na rate

Što uključuje cijena tečaja švedskog jezika u Sokratu?

Cijena uključuje savjetovanje, kontinuiranu korisničku podršku, sve nastavne materijale i udžbenike, izlazak na ispit i završni certifikat o poznavanju švedskog jezika.

Koji su načini plaćanja za tečaj švedskog jezika?

Tečaj švedskog jezika možete uplatiti jednokratno na naš IBAN kao fizička ili pravna osoba.

Za plaćanje karticama na rate poslat ćemo Vam QR i sami možete kompletirati uplatu i odabrati željeni broj rata (maksimalno 6).

Koji su upisni rokovi za online tečaj švedskog jezika u Sokratu?

Upisi na tečajeve švedskog stalno traju. S individualnim i dualnim tečajem možete započeti bilo kada, a za grupni tečaj potrebno je troje kandidata kako bi se oformila grupa koja kreće s radom.

Našu aktualnu ponudu tečajeva možete pogledati u katalogu online tečajeva švedskog, a za sve upite možete nam pisati na: info@sokrat.hr ili nas nazvati na 0912177722.

Kako se upisati?

Polaznici bez predznanja samo trebaju odabrati termin koji im najbolje odgovara, a za polaznike s predznanjem organizirano je besplatno testiranje.