Tečaj španjolskog jezika

Tečaj španjolskog jezika

¡Bienvenidos! Dobrodošli!

Drago nam je da razmišljate o učenju španjolskog jezika i da Vas je potraga za odgovarajućim tečajem dovela na stranicu Sokrat škole stranih jezika.

Sokrat tečaj španjolskog jezika je zadnje 24 godine prepoznat kao najkvalitetniji tečaj španjolskog jezika u Hrvatskoj i sigurni smo da imamo rješenje za Vaše potrebe. Ponosni smo na činjenicu da je naš online tečaj španjolskog ocijenjen je s ocjenom 4.97 od strane neovisnih istraživača tržišta i naših polaznika.

Španjolski je prekrasan globalni jezik, jedan od najlakših jezika za naučiti, a znanje španjolskog jezika može Vam poslužiti kao odlična baza za učenje ostalih romanskih jezika.

Za koje dobne skupine i profile polaznika organizirate tečaj španjolskog jezika?

U ponudi imamo:

 • Tečaj španjolskog jezika za djecu
 • Tečaj španjolskog jezika za osnovce
 • Tečaj španjolskog jezika za srednjoškolce
 • Tečaj španjolskog jezika za studente
 • Tečaj španjolskog jezika za odrasle
 • Tečaj španjolskog jezika za poduzeća
 • Tečaj španjolskog jezika za ekonomiste
 • Tečaj španjolskog jezika za turizam i ugostiteljstvo

Koliko stupnjeva obuhvaća tečaj španjolskog jezika?

Škola stranih jezika Sokrat organizira tečajeve za sve stupnjeve predviđene Zajedničkim europskim referentnim okvirom za jezike – ZEROJ (na engleskom: Common European Framework of Reference for Languages – CEFRL ili CEF).  Stupnjevi su klasificirani kao: A1 (pripremni korisnik), A2 (temeljni korisnik), B1 (razvojni korisnik), B2 (samostalni korisnik), C1 (napredni korisnik) i C2 (vrsni korisnik).

Ako se odlučite za Sokrat VIP tečaj, u jednom semestru možete završiti jednu od ovih razina.
Kandidati koji se odluče za Sokrat Classic ili Sokrat Subotnji tečaj, u jednom semestru završavaju jedan modul. Ovakvim ritmom učenja jedan semestar je primjerice A1.1. nivo, a drugi semestar je A1.2. nivo.

Naša preporuka klijentima je upisati VIP tečaj kojim u jednom semestru možete završiti ono što bi klasičnim ritmom trajalo godinu dana. Također, VIP tečaj je dugoročno i financijski isplativiji. Razumijemo, međutim, da nekim polaznicima zbog ostalih životnih obaveza bolje odgovara sporiji ritam učenjima zbog kojeg se radije odlučuju za klasični model koji čini jedan od naših najpopularnijih tečajeva već treću dekadu.

Kakve tečajeve španjolskog obuhvaća ponuda Sokrate škole stranih jezika?

U Sokrat školi stranih jezika organiziraju se tečajevi uživo i online tečajevi španjolskog jezika. Pri prijavi na tečaj kandidati odabiru zanima li ih tečaj uživo, online tečaj španjolskog ili obje opcije. U posljednje vrijeme više od 90% polaznika bira online tečaj španjolskog jezika.

Razlozi za odabir online tečaja su višestruki:

 • ušteda vremena i novca utrošenog na dolazak u školu
 • mogućnost uključenja u online program bez obzira na to gdje se nalazite
 • fleksibilnost lokacije jer iako možda živite u Zagrebu tijekom semestra ćete izbivati zbog privatnih i poslovnih putovanja
 • korištenje suvremenih metoda i digitalnih alata koji pospješuju usvajanje znanja
 • iskorištenost vremena na tečaju i 20% veća učinkovitost u odnosu na klasičan rad u učionici jer online nastava eliminira kašnjenje zbog prijevoza, prepisivanje s ploče, listanje knjiga, raspodjelu fotokopija i slično.

Kako se vrši upis na Sokrat online tečaj španjolskog jezika?

Online tečaj španjolskog jezika organizira se kao individualni tečaj, dualni tečaj ili kao tečaj u mini grupama.

Prije grupnog početka tečaja definiramo termin u skladu s mogućnostima i željama prijavljenih kandidata. Za kandidate koji nisu početnici, vršimo besplatno testiranje predznanja kako bismo Vas uključili u adekvatan program, primjeren Vašim postojećim kompetencijama. Testiranje se vrši online, u terminu po dogovoru koji možete zakazati e-mailom na: info@sokrat.hr ili telefonski na +385912177722.

Aktualnu ponudu naših tečajeva uvijek možete pregledati u našem katalogu online tečajeva španjolskog.

Kako izgleda online nastava španjolskog jezika?

Online tečaj španjolskog jezika vrši se preko platforme Zoom. Tečaj je organiziran u mini grupama koje svim polaznicima jamče dovoljno osobnog prostora i profesorove posvećenosti na tečaju. Prije početka tečaja svi polaznici dobivaju knjige i radne bilježnice u digitalnom formatu, a nakon svake održane nastavne sesije profesor šalje e-mailom mapu s materijalima koji su dodatno korišteni na tom satu. Polaznici uz to dobivaju i dodatne materijale i upute za samostalan rad jer pravi rezultat je kombinacija uzajamne posvećenosti ciljevima.

Nastava je konverzacijski usmjerena, a gramatička utemeljenost se izgrađuje na moderan način kod kojega profesor pomno odabranim aktivnostima postiže korištenje gramatike u govoru. Teme se prilagođavaju polaznicima i oblikovane su tako da šire kulturološke horizonte. Polaznici također rade na seriji samostalnih projekata tijekom semestra, vježbaju prezentacijske i izlagačke vještine, kao i tehnike samostalnog istraživanja i predstavljanja rezultata.

Tko predaje na online tečajevima španjolskog jezika u Sokratu?

Svi Sokratovi profesori su certificirani SFARM praktičari što znači da imaju licencu predavati prema Sokratovoj SFARM metodi. Ova licenca obnavlja se svake godine i podrazumijeva udovoljavanje uvjetima o redovnom usavršavanju. Naši profesori evaluiraju se interno i eksterno: od strane naših mentora,  trenera koji rade na njihovom usavršavanju i od strane naših korisnika koji su nam najbitniji.

Naše predavače biramo na temelju njihovog obrazovnog profila, iskustva i karaktera. Važno nam je da su naši profesori nenadmašnih jezičnih kompetencija, ljubazni, strpljivi, organizirani i da gaje entuzijazam prema prenošenju znanja i daljnjem profesionalnom razvoju.

U našem timu imamo izvorne govornike, profesore španjolskog jezika, magistre španjolskog jezika, književnosti i kulture, kao i doktore hispanske lingvistike.

Sokratovi profesori španjolskog jezika usavršavaju interno i kroz seminare, predavanja, webinare, kongrese i konferencije sljedećih organizacija čiji su članovi:

 • Asociación Europea de Profesores de Español(AEPE)
 • Federación Internacional de Asociaciones de Profesores de Español  (FIAPE)
 • Asociación europea de lenguas para fines específicos (AELFE)
 • Asociación Internacional de Hispanistas (AIH)
 • Asociación para la enseñanza del español como lengua extranjera (ASELE)
 • Red Europea de Asociaciones de Hispanistas (REAH)

 

Koje nastavni materijali se koriste na online tečaju španjolskog jezika?

U nastavi koristimo izbor iz serije materijala dostupnih za učenje španjolskog jezika. Metodičari i izdavači koji se bave nastavom španjolskog jezika su vrlo produktivni te na raspolaganju imamo pravu riznicu materijala: udžbenike koji se neprestano osuvremenjuju, aplikacije, digitalna pomagala, radio emisije, prilagođene tekstove, video zapise, vježbenice, dodatne radne listove, interaktivne aktivnosti i kvizove i još mnogo toga. Sve to kombiniramo uz naše vlastite materijale, uvijek prilagođene profilu individualnog polaznika i grupe.

Želim više informacija/predbilježiti se za tečaj

Kakav certifikat se dobije na kraju tečaja španjolskog jezika?

Na kraju tečaja polaznici dobivaju certifikat u skladu s EU CEFR okvirom. Certifikat se izdaje na hrvatskom i na engleskom jeziku kako bismo Vam omogućili korištenje certifikata međunarodno bez dodatnih troškova prijevoda i ovjere.

Naš certifikat o poznavanju španjolskog jezika do sada je koristio niz studenata u svrhu Erasmus studentske razmjene. Ako već govorite španjolski jezik, ali nemate nikakav službeni dokaz možete izići na ispit u Sokratu i dobiti potvrdu o poznavanju španjolskog jezika. Ovaj ispit košta 450 kuna, sastoji se od pismenog i usmenog ispita te ga možete zakazati bilo kada. Provodi se online što je dodatan praktični dio koji ide na ruku klijentu.

Za one koje zanimaju posebni ispiti poput DELE (Diploma de Español como lengua Extranjera) ili SIELE (Servicio Internacional de Evaluación de la Lengua Española), organiziramo kvalitetnu pripremu za ove ispite pod vodstvom profesora koji su i sami iskusni ispitivači na ovim ispitima i točno znaju što se traži i evaluira. Pripremni ispiti za ove certifikate isključivo se organiziraju kao individualni tečajevi krojeni prema potrebama pojedinog polaznika.

Koje su cijene tečaja španjolskog jezika u Sokratu?

Sokrat Classic, Sokrat Optimum, Sokrat Subota: jedan modul u semestru, grupa od 5-9 kandidata – BESTSELLER!
360 € (2.712,42 kn) za jednokratno plaćanje
390 € (2.938,46 kn) za kartično plaćanje na rate

Sokrat VIP i Sokrat VIP subota: cijeli stupanj u jednom semestru (2 modula), grupa od 5-9 kandidata – PREPORUKA KUĆE!
510 €  (3.842,60 kn) za jednokratno plaćanje
550 € (4143.98 kn) za kartično plaćanje na rate

Sokrat Exclusive mini-grupa:  jedan cijeli stupanj (2 modula), grupa od 3-4 kandidata – ELITNI TEČAJ!
570 € (4.294,67 kn) za jednokratno plaćanje
620 € (4671,39 kn) za kartično plaćanje na rate

Sokrat GOLD : dva stupnja (4 modula),  grupa od 4-9 kandidata – ZA SUPER AMBICIOZNE!
730  (5.500,19 kn) za jednokratno plaćanje
785 €  (5.914.58 kn) za kartično plaćanje na rate

Intenzivni tečaj: jedan modul, najmanje 3 kandidata
299 € (2.252,82 kn) za jednokratno plaćanje
330 €  (2.486,39 kn) za kartično plaćanje na rate

Sokrat Express: jedan stupanj (2 modula), najmanje 3 kandidata – ZA BRZE REZULTATE I CERTIFIKAT!
395  (2.976,13 kn) za jednokratno plaćanje
430 €  (3.239,84 kn) za kartično plaćanje na rate

Konverzacijski grupni tečaj:
299 € (2.252,82 kn) za jednokratno plaćanje
330 €  (2.486,39 kn) za kartično plaćanje na rate

Individualni tečaj MINI paket (10 sati):
Cijena po školskom satu: 34 € ( 256,17 kn)
Ukupna cijena paketa: 340 €  (2.561,73 kn)

Individualni tečaj MIDI paket (20 sati):
Cijena po školskom satu: 32 €  (241,10 kn)
Ukupna cijena paketa: 640 € (4.822,08 kn)

Individualni tečaj MAXI paket (40 sati):
Cijena po školskom satu: 29 €  (218,50 kn)
Ukupna cijena paketa: 1.160 €  (8.740,02 kn)

*Posebne cijene za individualni specijalizirani tečaj poslovnog/ stručnog jezika

Dualni tečaj  (tečaj u paru, paket od 20 sati):
360 € po osobi (2.712,42 kn) za jednokratno plaćanje
390 € po osobi (2.938,46 kn) za plaćanje karticama na rate

Možete li na jednom mjestu rezimirati razloge zašto učiti španjolski?

1. Španjolski je jezik ogromnog govornog područja. Procjenjuje se da ima više od 400 milijuna izvornih govornika, što znači da ga kao prvi jezik govori otprilike 6% svjetskog stanovništva. Službeni je jezik u 20 različitih zemalja. U Sjedinjenim Američkim Državama drugi je jezik po zastupljenosti, a u Europskoj Uniji ga rabi kao prvi ili drugi jezik 15% stanovništva.

2. Španjolski je jezik budućnosti. Iz godine u godinu broj govornika se povećava. Prema demografskim pokazateljima, broj materinskih govornika španjolskog jezika u SAD-u će doseći 130 milijuna govornika do 2060. godine. Time će SAD imati čak već broj govornika španjolskog jezika od Meksika.

3. Znanje španjolskog jezika adut je za zaposlenje. Prema istraživanjima kuće Forbes, govornici španjolskog jezika su nasušno potrebni korporacijama koje šire svoje poslovanje na latinskoameričko tržište.

4.  Sa znanjem španjolskog jezika kvaliteta Vaših putovanja će dobiti na dodatnoj vrijednosti. Ako govorite španjolski ne morate se držati turističkih zona u kojima najčešće ne možete dobiti pravu sliku o kulturi zemlje koju posjećujete. Znanje španjolskog jezika omogućuje Vam interakciju s lokalnim stanovništvom i pravi uvid u mentalitet određene zemlje i sve lokalne priče.

5. Španjolski je jezik bogate povijesti i od velike važnosti za znanstveni i istraživački rad.

6. U globalno povezanom svijetu u kojem danas živimo, znanje španjolskog jezika omogućuje Vam studiranje na raznim visokoškolskim institucijama. Hrvatski studenti na Erasmus razmjenu odlaze najčešće upravo u Španjolsku.

7.  Španjolski je jezik tradicionalne kulture, ali i pop kulture. Ako govorite španjolski jezik na sasvim drugačiji način ćete razumjeti modernu glazbu, tekstove pjesama, kao i odlične serije i filmove na Netflixu, Amazonu i HBO-u.

8. Usvajanje novog jezika potiče razvoj kognitivnih funkcija. Suvremena istraživanja, poput onoga koje je sprovedeno na Sveučilištu Ghent u Belgiji ili University of California u San Diegu, pokazuju da je usvajanje drugog jezika od velike pomoći u sprečavanju razvoja demencije (Alezheimerova bolest). Osim toga dvojezična djeca pokazala su daleko veću sposobnost rješavanja praktičnih problema od jednojezične djece.

9. Multikulturalna suradnja i razmjena. Osim očitog razloga da biste španjolski mogli koristiti u kontaktu s izvornim govornicima, španjolski je i važan jezik za očuvanje veza između Hrvatske i hrvatske dijaspore. Španjolski je jezik brojnih hrvatskih iseljenika u Argentini i Čileu. Jeste li znali da danas u Argentini živi oko 250.000 Hrvata i njihovih potomaka? Udruge hrvatskih iseljenika u Argentini djeluju u više od 20 argentinskih gradova. U Čileu živi oko 120.000 Hrvata, a jedan on najbogatijih čileanskih poduzetnika, Androniko Lukšić, utemeljio je i posebnu stipendiju za Hrvate koji studiraju na Harvard Kennedy School.

10. Zaključno, niti jedan od ovih razloga Vama osobno ne mora biti relevantan. Dovoljno dobar razlog za učenjem španjolskog je pratiti svoje srce i unutarnji impuls.

Kako se upisati?

Polaznici bez predznanja samo trebaju odabrati termin koji im najbolje odgovara, a za polaznike s predznanjem organizirano je besplatno testiranje.