Tečaj ruskog jezika

Tečaj ruskog jezika

Sokrat škola stranih jezika organizira tečaj ruskog jezika još od 2000. godine.

Naše tečajeve ruskog jezika završile su tisuće polaznika, a u zadnjih nekoliko godina imamo ogroman i kontinuirani porast zanimanja za ruski jezik.

Danas Sokrat škola stranih jezika pruža uslugu online tečaja ruskog jezika u Hrvatskoj, regiji, zemljama Europske Unije i na širem globalnom tržištu.

Kombinirajući Sokratovu SFARM metodu učenja stranih jezika i metodologiju vrhunskih ruskih filologa obrazovanih na prestižnim ruskim sveučilištima, stvorili smo iznimno uspješnu metodu za učenje ruskog jezika koja fuzionira sve moderne multikulturalne elemente učenja stranih jezika s ruskom lingvističkom tradicijom.

Kakvi tečajevi ruskog jezika se organiziraju u Sokrat školi stranih jezika?
Sokrat škola stranih jezika
organizira tečajeve ruskog jezika za djecu, mladež, odrasle polaznike i za poslovne partnere.

Tečajevi ruskog jezika se organiziraju kao individualni tečajevi, dualni tečajevi (tečaj u paru) i tečajevi u mini skupinama od 3 do 6 polaznika.

Vrijeme održavanja tečajeva je fleksibilno. Postoje tečajevi koji se održavaju preko tjedna, kao i tečajevi koji se organiziraju samo subotom ili vikendom (subota i nedjelja).

Tečajevi ruskog jezika za korporativne partnere posebno se dogovaraju s naručiteljima tečaja i prema potrebama industrije ili radnog mjesta.

Prema dinamici održavanja nastave, tečajevi mogu biti organizirani kao klasični tečajevi na kojima se nastava odvija 1x ili 2x tjedno te kao intenzivni tečajevi ruskog jezika na kojima se nastava odvija po 3 školska sata dnevno u trajanju od 2 ili 3 tjedna.

Kako je koncipiran tečaj ruskog jezika?

Tečajevi ruskog jezika u Sokrat školi stranih jezika organiziraju se od A1 do C2 razine, odnosno od osnovnog nivoa ruskog do naprednog tečaja ruskog jezika. Program svakog pojedinog tečaja ovisi o razini učenja, profilu polaznika i programu koji se odabire.
Na tečaju se koriste udžbenici renomiranih ruskih izdavača te autentični materijali Sokrat škole stranih jezika.

Online tečaj ruskog jezika odvija se preko platforme Zoom ili preko platformi Skype, Webex ili Teams ukoliko je to klijentov odabir.

Svi tečajevi rade ujednačeno na razvoju svih jezičnih kompetencija: čitanja, pisanja, slušanja i razumijevanja. Rusku gramatiku radimo u kontekstu, odnosno na način da ju integriramo u jezik svakodnevnice kako bi polaznik već od početničkog tečaja pravilno koristio ruske padeže koji su izazov svakom učeniku ruskog jezika. Posebnu pažnju pridajemo izgovoru ruskih glasova i intonaciji cijele ruske rečenice, a kroz posebne vježbe već u kratkom razdoblju postižemo brze rezultate u oblikovanju tekstova na ruskom jeziku.

ruski-jezik-online

 

Zbog čega upisati tečaj ruskog jezika u Sokrat školi stranih jezika?

Bezbroj je razloga za učenje ruskog jezika i navest ćemo samo nekoliko kategorija:

Znanje ruskog jezika neprocjenjiv je adut u svijetu biznisa
Ruski kao jezik trgovine i poslovanja rabi se i dalje na svim područjima od Baltika do Vladivostoka što je udaljenost od 6000 milja! Osim toga, područje ruskog interesa i utjecaja daleko je šire od službenog ruskog govornog područja.

Ako tražite posao, Vaš životopis izdvajat će se od gomile drugih prijava za posao čak i ako je u njemu naveden samo osnovni A1 tečaj ruskog jezika. Konkretnije znanje, primjerice kompetencije koje predviđa B1 tečaj ruskog jezika, već Vam otvaraju mogućnosti rada u nekoj firmi u kojoj  možete sudjelovati na sastancima, držati prezentacije i komunicirati s ruskim partnerima. Sa završenim tečajem ruskog na B2 razini sigurno ste već iznimno konkurentni na bilo kakvom natječaju neke multinacionalne korporacije.

Ruski jezik je jedan od pet službenih jezika organizacije Ujedinjenih Naroda
Ukoliko su Vaše ambicije raditi u nekom od tijela organizacije Ujedinjenih Naroda, prednost nad ostalim kandidatima dobit ćete ako posjedujete znanje dvaju službenih jezika UN-a. Govoreći o svijetu globalne politike, ruski jezik će uvijek biti bitan jezik ove domene.

Ruski jezik je nasušno važan za sve koji se bave turizmom
Svaki turist najviše cijeni pružatelja usluga koji se potrudio naučiti njegov jezik i ništa turističkom djelatniku koji posluje s ruskim govornim tržištem ne može donijeti veću prednost nad konkurencijom kao poznavanje ruskog jezika.

Ukoliko gost koji govori ruski jezik kontaktira Vas i još nekoliko drugih agencija dok istražuje tržište, nesumnjivo će se odlučiti za pružatelja usluga koji mu turističke informacije pruža na ruskom jeziku.

Tečaj ruskog jezika za turizam odvija se na tri razine: osnovnoj, srednjoj i naprednoj. Ruski jezik za turizam pokriva sve situacije: inicijalni kontakt s turistom, rezervacije smještaja, doček turista u zračnoj luci i u hotelu, izleti i zabava, poslovni turizam, sajmovi, dnevni operativni poslovi turističke agencije, krstarenja, ekstremi turizam, gastronomski turizam, medicinski turizam, eko ture i slično.

Želim više informacija/predbilježiti se za tečaj

Ruska kultura sama po sebi dovoljan je razlog za učenje ruskog jezika
Ruski književni klasici nikada neće izići iz mode.

Muzej Ermitaž u Sankt Peterburgu zauvijek će ostati destinacija koja oduzima dah.

Ruski jezik važan je za znanstvene potrebe
Za one koji se bave poviješću Rusije, SSSR-a ili radovima brojnih ruskih mislilaca, važno je čitati njihove radove i povijesne izvore u originalu.

Ruski jezik ostaje važan i kod prirodnih znanosti. Ruski znanstvenici objavljuju važne znanstvene radove na ruskom jeziku koji su dragocjeni izvor podataka, kao i teorijskih i metodoloških doprinosa. Za vrijeme pandemije koronavirusa vidjeli smo da su upravo ruski znanstvenici među prvima razvili cjepivo i objavljivali brojne studije na ruskom jeziku.

Usavršavanje ruskog jezika za studente ruskog jezika i književnosti
Studenti koji studiraju ruski jezik na lokalnim fakultetima u Hrvatskoj osjećaju potrebu dodatno razvijati kompetencije u ruskom jeziku. Poseban online program Sokrat škole stranih jezika odlično je pojačanje već postojećem studiju, a organiziramo i specijaliziran intenzivni online tečaj ruskog jezika za studente ruskog jezika i književnosti. Ovi intenzivni tečajevi ruskog jezika, koji mogu biti organizirani i kao ljetna i zimska škola ruskog jezika, izvrsno su rješenje za one koji nemaju mogućnosti pohađati takve škole u samoj Rusiji.

Tečaj ruskog jezika kao priprema za Filozofski fakultet
Naša preporuka školarcima i srednjoškolcima koji razmišljaju o upisu studija ruskog jezika i književnosti je da svakako prije polaska na fakultet završe barem A1 i A2 tečajeve ruskog jezika. Ovi tečajevi mogu vas izvrsno pripremiti za opsežan i zahtjevan program s kojim ćete se susresti na studiju ruskog jezika. Velika jer razlika između onih koji dolaze na fakultet bez ikakvog znanja i kreću od učenja ruskog alfabeta i onih koji već znaju čitati i pisati, kao i sporazumijevati se na ruskom jeziku.

Uz naše online tečajeve ruskog jezika svatko se može kvalitetno pripremiti za studij ruskog jezika bez obzira na lokaciju na kojoj se nalazi.

Tečaj ruskog jezika za djecu koja će živjeti u drugačijoj budućnosti
Višejezičnost je bitno poticati od vrlo rane dobi. Današnji mališani već odrastaju u svijetu u kojem se znanje engleskog jezika podrazumijeva i oni će sigurno engleskim jezikom ovladati.

No, važno je razmišljati dugoročno i u ranoj dobi započeti s učenjem stranih jezika koji imaju mnogo govornika i jako su rašireni, a koji se kod nas tradicionalno ne uče. Naš je savjet učiti u najranijoj dobi jezike poput ruskog, kineskog ili arapskog koji su globalno važni, a u našem su školskom sustavu potpuno zanemareni.

Učenje stranih jezika u ranoj dobi je neizmjerno lakše od učenja u odrasloj dobi, a najsavršeniji izgovor stranih jezika postižu oni koji su rano krenuli s učenjem.  Dijete koje od malena uči ruski jezik, a istodobno je govornik još jednog slavenskog jezika poput hrvatskog, uz još malo dodatnog napora može ovladati cijelom lepezom slavenskih jezika.

tecaj-ruskog-jezika-zagreb

 

Koja je cijena tečaja ruskog jezika i što uključuje?

Cijena tečaja ruskog jezika ovisi o programu kojeg birate.

Sokrat Exclusive mini-grupa  (jedna razina u grupi od najmanje 3 kandidata)
570 € za jednokratno plaćanje
620 € za kartično plaćanje na rate

Sokrat GOLD : dva stupnja (4 modula),  grupa od 4-9 kandidata – ZA SUPER AMBICIOZNE!
770 €
za jednokratno plaćanje
840 € za kartično plaćanje na rate

Sokrat Express grupni tečaj, jedna razina (3 tjedna x 3 sata dnevno):
450 € za jednokratno plaćanje
495 € za kartično plaćanje na rate

Konverzacijski grupni tečaj s izvornim govornikom:
299 € za jednokratno plaćanje
330 € za kartično plaćanje na rate

Individualni tečaj MINI paket (10 sati):
Cijena po školskom satu: 37 €
Ukupna cijena paketa: 370 €

Individualni tečaj MIDI paket (20 sati):
Cijena po školskom satu: 35 €
Ukupna cijena paketa: 700 € 

Individualni tečaj MAXI paket (40 sati) – BEST BUY!:
Cijena po školskom satu: 33 € 
Ukupna cijena paketa: 1.320 € 

*Posebne cijene za individualni specijalizirani tečaj poslovnog/ stručnog jezika

Dualni tečaj  DUO START paket (tečaj u paru, paket od 20 sati):
Cijena po školskom satu: 24 € 
Ukupna cijena paketa: 480 €

Dualni tečaj  DUO PLUS+ paket (tečaj u paru, paket od 40 sati):
Cijena po školskom satu: 21 €  
Ukupna cijena paketa: 840 €   

*Posebne cijene za dualni specijalizirani tečaj poslovnog/ stručnog jezika

 

Ako ste u nedoumici kakav tečaj ruskog jezika odabrati, rado ćemo organizirati savjetovanje s nekim od naših ruskih mentora koji će zajedno s Vama analizirati Vaše potrebe i željene ishode učenja, u skladu s vremenom i budžetom koji ste u mogućnosti odvojiti za svoje ciljeve.

Cijena tečajeva ruskog jezika uključuje savjetovanje s mentorom, sve nastavne materijale u digitalnom obliku, fond sati predviđen nastavnim paketom koji birate, kontinuiranu korisničku podršku tijekom cijelog tečaja, završni ispit i certifikat prema EU klasifikaciji.

 

 

Tko su predavači na tečajevima ruskog jezika u Sokrat školi stranih jezika

Naši profesori su ruski filolozi i slavisti školovani na sveučilištima u Rusiji koja imaju snažnu lingvističku tradiciju. Pod njihovim vodstvom djeluje i nekolicina lokalnih profesora, isključivo onih koji su odrasli u bilingvalnom okruženju.
Prije početka tečaja u Sokrat školi stranih jezika pomno odabiremo profesora koji će biti kompatibilan s grupom kojoj predaje.  Svoje profesore imate priliku upoznati na online sastanku i prije upisa samog tečaja kako biste mogli proći kroz sva pitanja koja imate i kroz detaljno upoznavanje s programom.

Reference naših predavača

Svi naši profesori imaju od 5-25 godina iskustva u nastavi te su pohađali neka od ovih sveučilišta:

 • Moskovsko državno sveučilište M.V. Lomonosov
 • Moskovsko državno lingvističko sveučilište (MSLU)
 • Rusko državno humanističko sveučilište (RSUH)
 • Moskovski institut za strane jezike
 • Lingvističko sveučilište Nižnji Novgorod
 • Lingvističko državno sveučilište Pyatigorsk
 • Irkutsko državno lingvističko sveučilište
 • Moskovsko državno tehničko sveučilište N.E. Bauman
 • Međunarodno sveučilište u Moskvi (IUM)
 • Moskovsko državno sveučilište za ekonomiju, statistiku i informatiku (MESI)
 • Rusko državno socijalno sveučilište (RSSU)
 • Akademija za rad i socijalne odnose (ATiSO)

 

Što još trebam znati o tečaju ruskog jezika u Sokrat školi stranih jezika?

Sokrat škola stranih jezika jedina je škola stranih jezika koja ima hibridni pristup učenju ruskog jezika koji se oslanja na rusku filološku tradiciju i najsuvremenije zapadne metode učenja.

Također smo jedina škola koja ima tim izvornih govornika i pedagoga koji su višejezični i u stanju podučavati ruski govornike bilo kojeg drugog jezika.

Jedinstveni smo i po tome što naše online tečajeve ruskog jezika održavamo u svim vremenskim zonama odakle naručitelji dolaze.

Kako se upisati?

Polaznici bez predznanja samo trebaju odabrati termin koji im najbolje odgovara, a za polaznike s predznanjem organizirano je besplatno testiranje.