Tečaj njemačkog jezika

Tečaj njemačkog jezika

Ukoliko ste u potrazi za najboljom školom u Hrvatskoj u kojoj možete pohađati tečaj njemačkog jezika – nalazite se na pravom mjestu.

Sokrat škola stranih jezika je već 22 godine hrvatski sinonim za kvalitetu i profesionalnost bez kompromisa i nudimo vam dva osnovna tipa učenja:

  • Standardni tečaj njemačkog jezika u našim učionicama
  • Online tečaj njemačkog jezika

 

Standardni i online tečaj njemačkog jezika odvijaju se prema istim standardima kvalitete te obje mogućnosti garantiraju ostvarenje željenih rezultata.

Kako odabrati odgovarajući tečaj i stupanj njemačkog jezika?

Kandidati koji nemaju predznanje upisuju A1 tečaj njemačkog jezika, a za sve kandidate s predznanjem organizirano je besplatno testiranje. Besplatno testiranje predznanja sastoji se od pismenog ispita i od razgovora na njemačkom jeziku s našim jezičnim savjetnikom. Testiranje se može obaviti u prostorijama naše škole ili online, a svoj termin možete zakazati e-mailom.

Nakon testiranja postojećih kompetencija i analiza Vaših poslovnih i privatnih potreba, izrađujemo jezičnu biografiju svakog kandidata. Na temelju ove analize možemo Vam preporučiti odgovarajući tečaj njemačkog jezika. Prije odabira odgovarajućeg tečaja također Vas savjetujemo o vrstama programa, tjednoj dinamici nastave te očekivanim ishodima učenja nakon završenog tečaja. Vašu jezičnu biografiju pomno ćemo usporediti s ostalim prijavljenim kandidatima te ćemo na temelju toga skrojiti homogenu mini grupu. Osnovni temelj za uspješno učenje njemačkog jezika je da su svi kandidati u određenoj grupi na istom nivou. Iz tog razloga ulažemo veliki trud u profiliranje i grupiranje polaznika tečaja.

Kako se organizira online nastava u Sokratu?

Online tečaj njemačkog jezika provodi se interaktivno i u realnom vremenu. To znači da korisnik ne koristi neku statičnu platformu za samostalno učenje nego sudjeluje u nastavi u virtualnom razredu. Online tečajevi njemačkog jezika odvijaju se u mini grupama, a cijena tečaja njemačkog uključuje sve digitalne materijale, neograničen broj privatnih konzultacija s predavačem, ispite i certifikat na kraju tečaja. Instaliranje Zoom aplikacije iznimno je jednostavno i sve što trebate napraviti je kliknuti na link koji dobijete od profesora.

Sokrat online tečaj njemačkog jezika ima personalizirani pristup i kontinuiranu podršku polaznicima

Nakon svakog održanog sata, naši polaznici dobivaju e-mail od voditelja tečaja u kojem se sažima obrađeno gradivo i u kojem se nalaze svi potrebni nastavni materijali. Na taj način i polaznik koji je možda izostao s pojedinog sata uvijek može biti ukorak s programom i na jednostavan način nadoknaditi propušteno.

Tko su predavači u Sokratu?

Predavači na našim tečajevima stranih jezika su doktori znanosti, magistri germanistike, profesori njemačkog jezika i izvorni govornici njemačkog jezika koji su završili odgovarajuća glotodidaktička usavršavanja. Svake godine na preporuku eminentnih profesora s jezičnih fakulteta u naš tim primamo i mali broj apsolvenata magistarskih studija koji se ističu posebnim talentom za poduku. Svi članovi nastavnog tima obavezno prolaze edukaciju prema Sokratovoj SFARM metodi i tek nakon stjecanja naziva certificiranog SFARM praktičara mogu započeti raditi s klijentima.

Kako je koncipirana nastava na tečaju njemačkog jezika?

Tečaj njemačkog jezika u našoj školi ima nastavu interaktivne i konverzacijske prirode. Na satovima njemačkog jezika implementiramo niz maštovitih govornih i gramatičkih vježbi, suvremenih tekstova i vježbanje snalaženja u svakodnevnim životnim situacijama. Tijekom tečaja razvijamo sve jezične kompetencije: govorenje, čitanje, pisanje i slušanje.

Želim više informacija/predbilježiti se za tečaj

Materijali koji se koriste u Sokrat tečaju njemačkog jezika

Tijekom tečaja usmjeravat ćemo Vas i na dodatne izvore učenje: internetske stranice, podcaste, video materijale, online rječnike, kao i aplikacije za pametne telefone. Aplikacije za učenje njemačkog jezika, poput popularne Duolingo aplikacije, vidimo kao izvrstan dodatak tečaju, no u svakom slučaju ovakvo mehaničko učenje ne može zamijeniti personalizirani rad s instruktorom. Jednako tako knjižice poput „Njemački u 100 lekcija“ mogu biti izvanredan dodatni „šalabahter“, ali takve metode nikada ne mogu biti primarni put učenja jezika.

Sokrat škola stranih jezika radi po SFARM metodi

Polazeći od vizije da je jedino pravo znanje njemačkog jezika samo ono koje se tečno, točno i spontano koristi u govoru, naglasak stavljamo na primjenu jezika u stvarnim i konkretnim životnim situacijama. Izbjegavajući uobičajeni tipizirani i suhoparan školski pristup koji se temelji na praćenju generičkog udžbenika, naša SFARM metoda usmjerena je na to da u što kraćem roku od polaznika tečaja stvori samopouzdanog govornika njemačkog jezika koji bez treme i zazora koristi jezik u pismenom ili usmenom obliku u svim situacijama.

Upravo se zbog ovog pristupa i rezultata, Sokrat često naziva kultnom zagrebačkom školom stranih jezika i najboljom školom stranih jezika u Hrvatskoj. Tradicija, kvaliteta i inovacija u nastavi njemačkog jezika su ono po čemu smo prepoznatljivi.

Koji stupnjevi su dostupni na tečaju njemačkog jezika?

Tečajevi njemačkog jezika u Sokratu organiziraju se za školarce, studente i za odrasle polaznike. Tijekom 22 godine našeg poslovanja, naše tečajeve njemačkog jezika završilo je više od 12.000 polaznika.

Sokrat škola stranih jezika u ponudi ima više vrsta tečajeva:

  • Opći tečaj njemačkog jezika
  • Specijalizirani tečaj njemačkog jezika

 

Tečajevi se odvijaju na svim razinama: od početničke do napredne, koja se prema Zajedničkom europskom referentnom okviru za jezike (ZEROJ) označava stupnjevima A1, A2, B1, B2, C1 i C2.

Vrste tečajeva u Sokratu

Svi tečajevi koji se nalaze u našoj ponudi mogu se pohađati uživo ili online. Klasični tečajevi njemačkog održavaju se u našem modernom, ugodnom i tehnološki opremljenom prostoru u centru Zagreba, u ulici Kneza Borne 16. Online tečajevi njemačkog održavaju se preko Zoom platforme i možete ih pohađati iz bilo kojeg dijela Hrvatske ili inozemstva.

Tečajevi se održavaju kao klasični tečajevi i kao intenzivni, odnosno ubrzani tečajevi. Kod standardnih tečajeva nastava se odvija preko tjedna i subotom. Ubrzani tečajevi traju dva ili tri tjedna, s tri sata nastave dnevno. Svi tečajevi imaju isti standard kvalitete, isti ispit i isti certifikat na kraju tečaja.

Opći tečajevi njemačkog jezika namijenjeni su djeci, osnovnoškolcima, srednjoškolcima, studentima, odraslim građanima i umirovljenicima. Tečajevi se organiziraju preko tjedna, subotom, u jutarnjim, poslijepodnevnim i večernjim satima. U ponudi imamo i intenzivne tečajeve, kao i ljetnu i zimsku školu njemačkog jezika.

Specijalizirani tečaj njemačkog jezika za rad u inozemstvu

Kod specijaliziranih tečajeva njemačkog razlikujemo poslovni tečaj njemačkog jezika za kandidate koji posluju s njemačkim tvrtkama i tečajeve za imigraciju, tj. tečajeve njemačkog jezika za odlazak u inozemstvo. Naši tečajevi njemačkog jezika za imigraciju, ujedno su i integracijski kursevi jer u programu obuhvaćamo i vještine nužne za život u Njemačkoj: pisanje životopisa, popunjavanje obrazaca, razumijevanje postupka boravišne dozvole, spajanja obitelji ili ugovaranja zdravstvenog osiguranja.

Kandidatima koji odlaze na rad u Njemačku, Austriju ili Švicarsku nudimo i prijevod potrebne dokumentacije ovjerene od strane stalnog sudskog tumača za njemački jezik.

Organiziramo i posebne tečajeve njemačkog jezika za medicinu – za liječnike, medicinske sestre i njegovatelje, tečajeve njemačkog jezika za ugostiteljstvo i rad u turističkim centrima u Austriji, kao i tečajeve njemačkog jezika za građevinare, električare, frizere, osnovne tečajeve njemačkog jezika za rad u skladištu, na aerodromu i slično.

Tečaj njemačkog jezika u Sokratu – iskustva polaznika

Iskustva polaznika koji su pohađali tečaj njemačkog jezika su nam dragocjena jer upravo na temelju povratnih informacija o njihovim potrebama u stvarnom životnom i radnom kontekstu možemo nadograđivati naše programe. Ukupan prosjek naših ocjena u 22 godine poslovanja je 4.9 i na temelju velikog broja izvanrednih recenzija vidimo da sav naš trud daje rezultate.

Deseci tisuća zadovoljnih korisnika

Tisućama đaka i studenata smo u ovom razdoblju bili i ostali podrška kod školskog programa koji smo uspješno nadogradili te smo mnoge studente pripremili za Erasmus razmjenu, studij na njemačkom govornom području, doktorat ili postdoktorska usavršavanja.

Jednako tako uspješno smo pripremili naše polaznike za zaposlenje u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj, kao i za rad u hrvatskim poduzećima koja posluju s partnerima s njemačkog govornog područja.

Kada započinje idući tečaj njemačkog jezika u Sokratu?

Tečaj njemačkog jezika u Sokratu se može započeti u bilo koje doba godine. Za individualne ili dualne tečajeve (tečaj u paru) termin je dovoljno zakazati nekoliko dana unaprijed. Kod grupnih tečajeva, polaznici ostavljaju rezervaciju i grupa kreće čim imamo troje prijavljenih kandidata. Termini tečajeva njemačkog jezika izuzetno su fleksibilni i moguće je zakazati termin po narudžbi.

Dobiva li se na kraju tečaja certifikat?

Na kraju svakog tečaja naši polaznici dobivaju dvojezični (englesko-hrvatski) certifikat prema EU CEFR klasifikaciji. Certifikat izdajemo dvojezično kako bismo našim klijentima uštedjeli trošak prijevoda i ovjere Sokratovog certifikata na strani jezik. Ako je to potrebno, uz certifikat možemo izdati i dodatnu potvrdu na njemačkom jeziku.

Europski certifikat o poznavanju njemačkog jezika

Postoji i mogućnosti izdavanja certifikata bez pohađanja tečaja njemačkog jezika. Kandidati koji već imaju određeno znanje, ali iz nekog razloga ne posjeduju certifikat, mogu ugovoriti personalizirani ispit u našoj školi. Ispit se može održati u prostorijama škole ili online. Često održavamo ovakve ispite za naše ljude koji već žive u inozemstvu i govore njemački te im je samo potreban dokaz o istome. Ovaj ispit sastoji se od pismenog i usmenog dijela. Naši profesori mogu Vas posavjetovati detaljno o strukturi ispita i uputiti Vas kako se eventualno dodatno pripremiti. Ispit možete polagati bilo kojeg dana jer se radi o personaliziranom ispitom roku. Rezultate i certifikat dobit ćete u roku od 24 sata.

Kako njemački naučiti uspješno unatoč svim ostalim obavezama?

Imajući na umu da današnji stil života nameće mnogo obaveza, gust raspored, mnoštvo financijskih obaveza i kontinuirano opterećenje vremenskim rokovima, u Sokratu smo razvili niz različitih tečajeva u kojima možete odabrati tečaj njemačkog jezika prema dužini trajanja tečaja, intenzitetu nastave i cijeni koja Vam odgovara.

Kako se upisati?

Polaznici bez predznanja samo trebaju odabrati termin koji im najbolje odgovara, a za polaznike s predznanjem organizirano je besplatno testiranje.