Tečaj francuskog jezika

Tečaj francuskog jezika

Znanje francuskog jezika nikada ne izlazi iz mode, a tečajevi francuskog jezika u Sokratu su široko prepoznati kao najbolji tečajevi francuskog jezika već 24 godine!

Bez obzira na to želite li učiti francuski zbog diplomacije, francuske kinematografije, francuske književnosti, možda francuske kuhinje, studiranja na francuskom govornom području ili bilo kojeg drugog privatnog ili poslovnog razloga, u Sokratu imamo tečaj francuskog jezika koji Vam savršeno odgovara.

Francuski jezik je globalno rasprostranjen i tražen jezik

Francuskim jezikom danas govori oko 300 milijuna ljudi, od čega polovica govornika živi u Africi. Francuski je službeni jezik raznih zemalja na pet različitih kontinenata. Nakon engleskog jezika, ovo je jezik koji se najčešće uči kao strani jezik.  Prema aktualnim podacima, čak 120 milijuna djece i odraslih osoba uči francuski kao strani jezik u redovitom školskom programu i na tečajevima francuskog jezika!

Zbog demografskog rasta u Africi predviđa se da će izvornih govornika francuskog jezika do 2050. godine biti oko 700 milijuna. O omjeru broja govornika francuskog jezika u Africi i drugdje možda najbolje govori podatak da u Demokratskoj Republici Kongo živi 77 milijuna govornika francuskog jezika, dok ih je u Francuskoj 62 milijuna.

U europskom kontekstu, francuski jezik se govori u Belgiji, Švicarskoj i Luksemburgu. Valja napomenuti da je francuski jedini službeni jezik u Quebecu – frankofonom dijelu Kanade. Svi oni koji planiraju imigrirati u Kanadu, dobivaju dodatne bodove za poznavanje francuskog jezika.

U zadnje vrijeme veliki dio naših polaznika uči francuski jezik zbog zapošljavanja u europskim administrativnim centrima u Bruxellesu i Strasbourgu. Francusko jezik je također iznimno tražen radi radnih mjesta u hrvatskim veleposlanstvima i konzulatima diljem frankofonog svijeta.

Premda je lokalno uvriježen sta da je njemački najvažniji jezik nakon engleskog jezika, važno je biti informiran i prepoznati svjetske trendove i rastuću važnost francuskog jezika globalno. Ako ste osoba koja dalekosežno razmišlja, uvrstit ćete učenje francuskog jezika u planove za svoj osobni razvoj!

Kako je organiziran tečaj francuskog jeziku u Sokratu?

U Sokratu se organiziraju online tečajevi francuskog jezika i klasični kontaktni tečajevi francuskog jezika (nastava uživo u učionici). U posljednje vrijeme većinski dio kandidata je zainteresiran za online nastavu zbog brojnih prednosti takvog tipa učenja.

Prema kategorijama polaznika tečajevi se dijele na tečajeve francuskog jezika za građanstvo i tečajeve francuskog jezika za korporativne partnere, poslovne subjekte, nevladine organizacije državne institucije i diplomatska predstavništva.

Tečajevi francuskog mogu se pohađati kao skupni tečajevi ili u vidu individualnih elitnih programa.

Kakvi tečajevi francuskog jezika se organiziraju za građanstvo?

Sokratova ponuda obuhvaća:

  • Tečaj francuskog jezika za djecu
  • Tečaj francuskog jezika za osnovnoškolce
  • Tečaj francuskog jezika za srednjoškolce
  • Tečaj francuskog jezika za studente i odrasle
  • Tečaj francuskog jezika za akademske potrebe
  • Tečaj francuskog jezika za turizam
  • Tečaj francuskog jezika za diplomaciju
  • Tečaj francuskog jezika za rad u EU tijelima
  • Tečaj francuskog jezika za građevinski sektor

 

Koji tečajevi francuskog jezika su u aktualnoj ponudi u Sokratu?

Osnovni kriterij za odabir tečajeva francuskog jezika u Sokratu je koliko vremena tjedno možete izdvojiti za učenje i u kojem vremenskom roku želite ovladati jezikom.  Grupni tečajevi odvijaju se u mini skupinama koje jamče dovoljno prostora za svakog polaznika. Izdvajamo neke od najtraženijih tečajeva, a pregled svih tečajeva možete vidjeti u katalogu tečajeva:

Sokrat Classic tečaj odvija se 2×2 sata tjedno ili 1×3 sata subotom. Ovim ritmom možete u jednom semestru završiti jedan modul, npr. A1.1. Sokrat Classic predstavlja temeljito i sustavno učenje, bez imperativa žurbe i rokova. To je odmjeren ritam za one kojima je učenje jezika dodatna vrijednost u životu i kvalitetno popunjeno slobodno vrijeme.

Sokrat VIP tečaj francuskog jezika je naša preporuka jer u jednom semestru možete završiti cijeli jedan stupanj (dva modula odjednom), npr. cijeli A1.  Idealan tečaj za one koji žele brže učiti ili obnoviti svoje znanje konkretnijim ritmom. Ovaj tečaj traje nešto duže od Sokrat Classic tečaja i od prvog sata ima dinamičniji program koji zahvaća više gradiva. Sokrat VIP tečaj francuskog jezika je opcija kojom štedite i novac i vrijeme. U jednom semestru možete ovladati gradivom za koje na klasičnom tečaju trebate izdvojiti čak godinu dana!

Sokrat GOLD tečaj je namijenjen super ambicioznim kandidatima i pokriva dva stupnja (četiri modula u jednom semestru).

Sokrat Express je intenzivni trotjedni tečaj francuskog jezika na kojemu možete završiti cijeli jedan stupanj. Nastava se odvija tri tjedna, s tri sata nastave dnevno. Ovo je idealan tečaj za one kojima brzo trebaju osnove jezika ili obnavljanje jezika.

Koliko košta tečaj francuskog jezika u Sokratu?

Sokrat Classic, Sokrat Optimum, Sokrat Subota: jedan modul u semestru, grupa od 5-9 kandidata – BESTSELLER!
360 € za jednokratno plaćanje
390 € za kartično plaćanje na rate

Sokrat VIP i Sokrat VIP subota: cijeli stupanj u jednom semestru (2 modula), grupa od 5-9 kandidata – PREPORUKA KUĆE!
510 € za jednokratno plaćanje
550 € za kartično plaćanje na rate

Sokrat Exclusive mini-grupa:  jedan cijeli stupanj (2 modula), grupa od 3-4 kandidata – ELITNI TEČAJ!
570 € za jednokratno plaćanje
620 € za kartično plaćanje na rate

Sokrat GOLD : dva stupnja (4 modula),  grupa od 4-9 kandidata – ZA SUPER AMBICIOZNE!
770 €
za jednokratno plaćanje
840 € za kartično plaćanje na rate

Intenzivni tečaj: jedan modul, najmanje 3 kandidata
360 € za jednokratno plaćanje
390 € za kartično plaćanje na rate

Sokrat Express: jedan stupanj (2 modula), najmanje 3 kandidata – ZA BRZE REZULTATE I CERTIFIKAT!
450 € za jednokratno plaćanje
495 € za kartično plaćanje na rate

Konverzacijski grupni tečaj:
299 € za jednokratno plaćanje
330 € za kartično plaćanje na rate

Individualni tečaj MINI paket (10 sati):
Cijena po školskom satu: 37 €
Ukupna cijena paketa: 370 €

Individualni tečaj MIDI paket (20 sati):
Cijena po školskom satu: 35 €
Ukupna cijena paketa: 700 € 

Individualni tečaj MAXI paket (40 sati) – BEST BUY!:
Cijena po školskom satu: 33 € 
Ukupna cijena paketa: 1.320 € 

*Posebne cijene za individualni specijalizirani tečaj poslovnog/ stručnog jezika

Dualni tečaj DUO START paket (tečaj u paru, paket od 20 sati):
Cijena po školskom satu: 24 € 
Ukupna cijena paketa: 480 €

Dualni tečaj  DUO PLUS+ paket (tečaj u paru, paket od 40 sati):
Cijena po školskom satu: 21 €  
Ukupna cijena paketa: 840 €   

*Posebne cijene za dualni specijalizirani tečaj poslovnog/ stručnog jezika

 

Zašto odabrati online tečaj francuskog jezika u Sokrat školi stranih jezika?

Online nastava ima dugi niz prednosti koje su svjesni svi naši polaznici koji su završili neki Sokrat online tečaj stranih jezika.

Među našim polaznicima koji su do sada pohađali online tečajeve, samo 5% polaznika bi se odlučilo nakon takvog iskustva za tečaj uživo. Ovi polaznici kao osnovni faktor želje za nastavom uživo navode socijalizaciju s drugim polaznicima nakon nastave koja prevedena na hrvatski jezik znači „odlazak na kave nakon tečaja“.  Premda se slažemo s njima da je upoznavanje novih ljudi i stvaranje novih prijateljstava dragocjena komponenta, u ovdje ćemo se ipak usredotočiti na sam tijek nastavnog procesa umjesto na dodatnu društvenu komponentu koja nadilazi postizanje ciljeva u učenju stranog jezika. Uostalom, naše grupe koje su imale odličan online bonding su organizirale i okupljanja uživo.

Na temelju našeg promatranja nastave, analize učinkovitosti, ljestvice završnog uspjeha i povratne informacije koju smo dobili od profesora i nastavnika, online nastava je višestruko učinkovitija od nastave u razredu. Sve grupe i pojedinci koji uče francuski jezik na online tečaju, na kraju semestra su postigli 20% bolji rezultat i obradili su 20%-25% više gradiva u odnosu na klasični tečaj.

Želim više informacija/predbilježiti se za tečaj

Više je razloga za efikasnost online tečaja:


1. Element pisanja i prepisivanja s ploče
Zoom ima integrirani whiteboard (nastavnu ploču) na kojoj profesor zapisuje sve što pita, što učenici odgovaraju, zapisuje i analizira greške pismeno dok diskusija teče, dodaje grafove sa strukturama, indicira sinonime/ antonime, podsjeća na pravila i slično. Polaznici ne prepisuju ništa jer kompletan sadržaj s ploče dobivaju nakon sata na svoj e-mail. U razredu profesor ne može tako brzo pisati po ploči koliko brzo može tipkati na tastaturi. Dok profesor tipka i dalje je uključen u nastavu i prati polaznike. U razredu je profesor okrenut leđima prema ploči dok piše. Kada se okrene onda tek svi u razredu trebaju prepisati sadržaj s ploče. Uvijek se čeka i najsporijeg polaznika da prepiše sve što je napisano i tek onda se nastavlja s konverzacijom, tumačenjima i zadacima. Kumulativno se u klasičnoj nastavi gubi jako puno minutaže na fizički aspekt pisanja i prepisivanja.

2. Korišteni nastavni materijal
Zoom nastava omogućuje brzo dijeljenje različitih sadržaja: udžbeničkih stranica, gramatičkih vježbi, infografika, stripova, video isječaka, audio vježbi, zadataka i slično. Svi materijali su atraktivni (što je nemoguće postići na fotokopiranom listu papira), a ako je neki font malen, profesor može povećati stranicu kako bi sve bilo čitkije. U razredu dosta vremena odlazi na to dok svi pronađu odgovarajuću stranicu, dok se podijele radni listovo i dok se podijele materijali za razne aktivnosti. Audio zapisi su često naporni za pratiti jer se zvuk disperzira zbog veličine učionice i činjenice da je nemoguće imati optimalne uvjete za fonetske vježbe ukoliko institucija ne posjeduje laboratorij. Digitalni format omogućuje daleko širi spektar atraktivnijih i metodički korisnijih materijala. Osim toga, umjesto ogromnog fascikla s papirima na kraju semestra, polaznik nakon svakog sata od svojeg profesora dobiva mapu s uredno složenim materijalima koje lako može pohraniti, sortirati i pretraživati.

3. Online nastava štedi vrijeme i novac
Polaznici koji dolaze na nastavu u Sokrat moraju utrošiti vrijeme na dolazak, odlazak i na troškove transporta ili parkinga u prvoj zoni. Osim toga, trebaju kupiti u udžbenike. Ukoliko na dolazak u Sokrat i povratak kući trošite samo pola sata u jednom smjeru tijekom semestra ćete potrošiti puna 4 radna dana na dolazak i povratak s tečaja.

4. Fokusiranost na nastavu
Na online tečaju svi polaznici su koncentrirani na nastavu i nema ometanja nastave. Kod nastave uživo uvijek postoje polaznici koji kasne, oni koji izlaze platiti ili produžiti parking, tijekom nastave izlaze na WC i vraćaju se. Zbog paralelne nastave u više učionica u školi se uvijek nešto događa: jedini polaznici odlaze, drugi dolaze i slično… apsolutni fokus u zgradi ne postoji u obliku u kakvom ga možemo kreirati u online sferi.

5. Opuštenost u komuniciranju na stranom jeziku
Većina polaznika navodi kako im je online nastava pomogla prevladati samonametnute inhibicije u učenju stranih jezika. Smatraju da im je udobna kućna atmosfera pomogla da se opuste i spontano komuniciraju sa svima.

6. Frankofoni gosti
Online nastava omogućava goste predavače iz bilo kojeg frankofonog kutka ovog planeta. Na našem online tečaju francuskog imali smo kao goste profesore s renomiranih francuskih fakulteta, profesore iz Kanade, izvorne govornike iz Senegala, Konga, Francuske Gvajane, Luksemburga, Švicarske i Belgije. Ovakvu mogućnost nismo u mogućnosti pružiti polaznicima koji teže klasičnom tipu nastave.

7. Jednake društvene šanse
Danas više ne morate živjeti u nekom velikom središtu kako biste učili strani jezik. Digitalnu nastavu stranih jezika vidimo kao korak u izgradnji jednakih šansi. Nekada su naši polaznici putovali vlakom po dva sata u jednom smjeru subotom da bi došli na naš tečaj francuskog jezika. Danas više nitko nije osuđen na ovakvo odricanje i investiciju. Bez obzira živite li na udaljenom otoku, u malim mjestima i selima Like, Dalmatinske zagore ili Slavonije, danas možete pohađati Sokrat online tečaj francuskog jezika i biti dio ovog kvalitetnog programa.

 

Je li bolje učiti francuski individualno ili grupno?
Idealni tip učenja bio bi personalizirani individualni rad koji se kombinira nakon određenog ciklusa samostalnih sati s konverzacijskim vježbama u mini grupi. Na ovaj način polaznik se može maksimalno razvijati kroz metodu prilagođenu njegovim potrebama, a vještine interakcije može prakticirati u ciljanom konverzacijskom tečaju.

Individualni tečaj je prestižan tečaj u kojemu je profesor i mentor i coach koji pojedinca gura do maksimuma njegovih kapaciteta. U individualnom online tečaju francuskog jezika zajamčen je tri puta brži napredak u odnosu na grupni tečaj.

Koja metoda učenja francuskog jezika se primjenjuje u Sokratu?
Laici često brkaju pojmove „metoda“ i „udžbenik“. Često čujemo izjave npr. da netko radi „po Alter Ego metodi“. Alter Ego je udžbenik. Jedan od mnogih. Metoda je razrađeni sustav postupaka, koraka i procesa u učenju stranih jezika. Udžbenik je pomagalo. Profesor koji koristi jasno definiranu metodu može kao nastavno pomagalo i materijal imati i set kuhinjskih lonaca te jednako učinkovito doći do cilja kao kada se služi udžbeničkim materijalom.

Sokrat ima razvijenu vlatitu metodu učenja koja se zove SFARM (Sokrat’s Fluency & Accuracy Rapid Method). SFARM autohtona Sokratova zaštićena metodologija koja polaznike od samog početka vodi ka usvajanju praktičnih znanja koja su relevantna u svim životnim situacijama.

Svjesni činjenice da ništa nije stalno našu metodu konstantno dorađujemo, oblikujemo i redefiniramo kako bi u svakom trenutku bila prilagođena kontekstu, trenutku i polazniku.

Tko su profesori francuskog u Sokratu?
Profesori francuskog jezika u Sokratu su diplomirani profesori francuskog jezika, magistri struke te doktori znanosti. U rijetkim situacijama priliku dajemo apsolventima pred diplomom koji nam dolaze po preporuci mentora. Svi profesori francuskog jezika dodatno se usavršavaju prema SFARM metodi.

Koje su cijene tečaja francuskog jezika u Sokratu?

Cijene standardnih tečajeva francuskog jezika možete vidjeti u ovom cjeniku.

Za specijalizirane tečajeve i za tečajeve poslovnog francuskog dostavljamo ponudu na upit.

Kakav certifikat se dobije na kraju tečaja francuskog jezika u Sokratu?

Polaznici na kraju tečaja francuskog jezika u Sokratu dobivaju certifikat na hrvatskom i engleskom jeziku.  Ovaj certifikat usklađen je s normama Vijeća Europe i odgovara sustavu Zajedničkog europskog referentnog okvira za jezike (ZEROJ).

Kandidate također pripremamo i za DELF ispit  (Diplôme d’études en langue française).

Kada su upisi u tečaj francuskog jezika?

Upisi u Sokratu su stalno u tijeku. Sa individualnim tečajem možete započeti bilo kada, a za grupni tečaj primamo rezervacije i nove grupe kreću čim imamo četvero prijavljenih kandidata.

Ako imate predznanje možete zakazati besplatno testiranje predznanja s našim jezičnim savjetnikom. Naš jezični savjetnik također će Vam rado pomoći oko odabira odgovarajućeg tečaja.

Svoj tečaj možete rezervirati odabirom željenog tečaja u našem katalogu tečajeva, a možete nam se javiti i e-mailom na: [email protected] ili telefonski na +385912177722.

Kako se upisati?

Polaznici bez predznanja samo trebaju odabrati termin koji im najbolje odgovara, a za polaznike s predznanjem organizirano je besplatno testiranje.